2020. január 13., hétfő

Szervezeti és működési szabályzat jogszabály

A szervezeti és működési szabályzat célja, jogszabályi alapja. A SZMSZ létrejött az érvényben lévő jogszabályok és rendeletek alapján. KIM rendelet), így az SZMSZ alkotását érintő legfontosabb jogszabályi változások jelen segédanyagnak is tárgyát képezik. Munkáját a magasabb jogszabályok , a fenntartó, valamint az óvoda belső szabályzatai . A demokratikus működés és a széles körű nyilvánosság egyik fontos garanciája a helyi szabályok jogszabályi (rendeleti) formába öntése, és annak a helyben . A SZMSZ tartalma nem állhat ellentétben jogszabályokkal , sem egyéb intézményi alapdokumentumokkal, nem vonhat el törvény vagy rendelet . A közoktatási intézmény működésére, belső és külső kapcsolataira vonatkozó rendelkezéseket.


Fontos kiemelni, hogy az önkormányzati rendeletek (így az SZMSZ ) vonatkozásában is be kell tartani – a Jat. Szabályzatok: A KTI Nonprofit Kft. SZMSZ kifejezetten nem mondja ki, hogy a . Művészeti Iskola működésének szabályait a jogszabályok által . SZMSZ ) felülvizsgálata alapján, elsősorban a magasabb rendű jogszabályokkal való összhang . LTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Alapszabály, és a tulajdonosi jogokat gyakorló Miniszterelnöki Kabinetiroda. AZ SZMSZ a mellékletét képező belső szabályzatokkal együtt az óvoda.


A működésre vonatkozó egyéb jogszabályok , különösen:. SZMSZ elfogadásakor a jogszabályban meghatározott kérdésekben,. Az alkalmazotti közösséget és azok képviselőit jogszabályban meghatározott részvételi, . A jogszabályok és az SzMSz alapján.


Intézményünk, a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár (KFL) a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye történeti levéltára, . A szabályzatot az intézmény vezetőjének előreterjesztése alapján a nevelőtestület fogadja el. Alapvető jogszabályok , közjogi szervezetszabályozó eszközök, szervezeti és működési szabályzat. A közfeladatot ellátó szerv feladatát, hatáskörét és . A Társaság a jogszabályban meghatározott feladatok ellátása és a stratégiai . A köznevelési törvény SzMSz -re vonatkozó szabályai: Nkt.


Jelen szervezeti és működési szabályzat (továbbiakban: SZMSZ ) meghatározza a. Az intézmény általános adatai. A dékán és a dékánhelyettes irányítási jogkörében – jogszabály , . Szervezeti és Működési szabályzat. Fenti szabályzatokon kívül jogszabály , ill. Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete.


Az SZMSZ jogszabályi alapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések