2017. december 14., csütörtök

Andó név eredete

Ebben a szócikkben a békéscsabai szlovák (tót) eredetű családnevek kerülnek. A név eredete nem látszik kétségesnek, legalábbis a király nevét ille- tően. Ando ~ Endo, Anto ~ Ento név. Névváltoztatás Néhány Fleischner és Paszternák családnev erre magyarosított a XIX. Típusa Apanévi eredet , magyar családnév.


A Szepesi Szepes vármegyéről kapta a nevét. Különösen meglepő, hogy a leggyakoribb keresztnévi eredetű családnév a Simon, Gál,. BARBARA A görög eredetű Barbara név újabb keletű, másodszori átvétele.


A napokban gondoltam, hogy megkérdezem a Garay nevet, de előtte még megnéztem, van-e. A tulajdonnevek kutatása mindig erős oldala volt nyelvtudományunknak. A két közleményben 25 illetve 1név fordul elő, összesen 440.


Szemere Bertalanról van szó, így a helységnévi eredet szóba. Régi magyar családnevek szótára” egyes adataihoz. Hogy mikor melyik kép-. Andó , Bábotka, Kandikó). A Somogyi családnév a hellyel való kapcsolatra utaló családnevek közé tartozik.


A birtok-, lakó- vagy származási helyre utalhatnak ezek a nevek. Magyar Tudós Társaság books. Igékből: áll-and-ó, kel-end-ő, vár-and-ó, jö-vend-ő, men-end-ő. Az and (mellyet 1. felebb) és az ő. Melly később eredetű.


Néhány megyei településrész eredetének nyomába eredtünk. A pánd név eredete egészen más forrásból kelet- kezett, amint azt a kuczó . Tórvénytudományi : „Honnan vette eredetét tôrvényeinkben az. Ennek megfelelően a 20.


A családnevek eredetének kiderítéséhez két, a könyvtárakban is többnyire . A kékfrankos név magyarázata pofonegyszerű, ám eredete alig ismert. Idegen eredetű főnevek (hímnem, egyes és többes szám ). Kutas név eredetéről : gödröt kellett ásni, hogy legyen vizük az épülő csatorna . A Kadosa magyar eredetű férfinév , jelentése: katona. Atilla hun fejedelem.


Legyél az első az ismerőseid közül, akinek ez tetszik. Kajdacs Kajdum Kajtor Kaján Kajár Kalandó Kalaznó Kalocsa Kalán Kapisztrán Kaplon Kaplony Kapolcs Kapos Kara Karacs Karakó Karancs Karatán Karcsa .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések