2019. június 27., csütörtök

Májusban ültethető zöldségek

Neveljük elő a borsó helyére ültethető céklát, kelkáposztát és kelbimbót. Ezeket a zöldségeket már szabadágyban nevelhetjük, és amint a borsósorok . Februárban az egyik legnépszerűbb téma a vetés, ültetés , palántázás. A növények neve ABC sorrendbe . Nemcsak palántát ültethetünk májusban , hanem vethetjük is szabadföldbe az uborkát, a főzőtököt, a cukkinit, a patisszont. Készítsünk fészket a . Nézzük milyen lehetőségeink vannak májusban az ültetésre.


Magvetés: Vásároljunk bátran virág, zöldség vagy fűszermagot és ültessük cserépbe vagy a kertbe . Egy másik módja egyes zöldségek korábbi érlelésének, ha télen vetik a magokat. Kora tavasszal a fent említett hidegtűrő zöldségeket lehet vetni. Egész éves munkánk sikerének alapja a jól megválasztott vetőmag és az időben elvégzett vetés vagy ültetés. Lássuk, melyik zöldséget , mikor ültessük? A kora tavasszal, magról vetett zöldséget májusban már palántázhatjuk.


Fontos a talaj folyamatos öntözése, vetés és ültetés után közvetlenül, majd a . Bab, borsó, csemegekukorica, uborka, dinnye, tök, cukkini, magról és káposzta ( nyári, őszi), kelkáposzta, bimbós kel, kalarábé, paprika, . Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy az egyes zöldségeket mikor és hogyan. Késő tavaszi vetés – ideje április elejétől május elejéig tart. Palánta ültetésére a szélcsendes, borús, szemerkélő esős idő a legalkalmasabb.


A korai zöldségfélék betakarítása után kiürült veteményes ágyásokat . Ovális, világoszöld csíkos a termése. Húsa piros, mézédes és ropogós, könnyen emészthető. Ellenáll a fusariumnak. De rengeteg olyan zöldség van, amit egész évben lehet vetni, illetve,. Ezek általában levélzöldségek , virágzöldségek vagy gyökérzöldségek , . Paprikát biztonsággal csak május közepén ültethetünk ki, ugyanis a fagyra nagyon érzékeny.


De ha van tartalékpalántán, kísérletezésképpen . Ha imádjuk a zöldségeket és szeretnénk, hogy a kertünkben is legyen belőlük, nos, nincs más dolgunk, mint a veteményesben nekiállni a . Mutatjuk, mit érdemes még júliusban is ültetni. Ebben az évben, mivel az aszály és a májusi hosszan tartó esőzés sem tett jót a . Sokféleképpen lehet zöldséget termeszteni. Ebben a hónapban már biztosan el kell majd kezdenem temetni az elöregedett őszi ültetésemet. Május közepe felé, amikor a borsó már nagyban terem, és pár kiló salátát .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések