2017. március 21., kedd

Ács munkát vállalok

Ács munkát vállalok

Eddig több mint húsz kovács jelezte érkezését a hét végi rendezvényre az ország. A hét végi rendezvényen a kovácsmesterség fogásainak bemutatása mellett . Ezek segítségével kovácsolhatunk félkész vagy teljesen kész . A Bene családban öt generációra visszamenően mindig volt kovács. A kovácsmesterség a legősibb mesterségek egyike.


Az ötletgazda abban bízik, hogy a hagyományos kovácsmesterség ápolása és népszerűsítése, . Nem elég ugyanis, ha a patkolókovács tökéletesen műveli szakmáját. A jó kovács született logisztikus és menedzser, emellett pedig a . Bilincseket csinálni ? Jó magyar katonáknak fecskefrakkot szabni ? Több ezer szerencsepatkót készített már el. Patkó- ráf- és díszmű kovácsolás Olaszteleken. Ezek a kovácsok legfontosabb kellékei.


De hogyan választják ki a megfelelő üllőt? Korzó - A moholi kovács - Duration: 26:14. Kihalóban a kovácsmesterség. Régebben minden településen volt egy kovács, a nagyobbak pedig kettőt vagy hármat is eltartottak.


Vasverő műhely - Kíváncsi, hogy mivel foglalkozik a kovácsmester? Akkor kukkantson be a gyenesdiási tűzikovács műhelyébe! Addig üsd a vasat, amíg . Nem sok lovacska szaladgál manapság Szentendrén, régen egészen másképp volt. Gyakran sorban álltak a kovácsműhely előtt a szekerek, hogy a szorgos . Nem csoda a kitüntetett szerep: a kovács az élethez szükséges szerszámokat készíti . Kovácsoltvas művesség. Ezekben az időkben már kedvenc időtöltésévé vált a mesterség, . Bár rendkívül tanulságos volna a kovácsmesterség kialakulásának tárgyi és irodalmi emlékeit . Mihály, Imre és János is a kovács mesterséget választotta.


A múlt század közepéig a lópatkolás jól jövedelmező mesterség volt. A falusi vagy patkolókovács főleg a . Olvasztott ólom Puha . Ha tetszik, ossza meg másokkal is: hozzászólás. Rendezés: Legújabb, Legrégebbi.


A vasfeldolgozással kapcsolatos mesterségek. A székelyföldi vastermelés írásos nyomai a XVI. Ekkor már dolgozott a . Sokan úgy vélik, hogy a vas rideg, nehéz, lélektelen, de akik ismerik a kovácsmesterek remekeit, tudják, a fém életre tud kelni, a szilár . A paraszti közösségek egyik legnélkülözhetetlenebb iparosa a kovács volt. Fontos szerepet játszott a falu társadalmában.


A tűz és a vas ura: a kovács.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések