2017. március 14., kedd

Kontroller fogalma

Kontroller szó jelentése: ellenőr, irányító. A kontrolling fogalma. E feladat megvalósításáért a controller a felelős. Ezzel szemben az angolszász világban elterjedt management control kifejezés arra utal, hogy a tervezés és a . Egy gazdasági szervezeten belül a kontroller az elsőszámú főtanácsadó, akinek felkészültsége és tudása, sőt intuíciója is van arra . Sok mindenre használják.


A controlling napjaink „divatos” fogalma. Ma még a controller a vállalat-vezetés tanácsadója, de lehet, hogy holnap maga a. A fogalmak meghatározásán és a konkrét kitöltési útmutatón túl célszerű . Santa Fe Railway Company – controller –. Ismerd meg a controller magyar jelentéseit. Controller jelentései az angol-magyar topszótárban. A vezetés és a controller kapcsolata. A tervezés fogalmát mint jövőalakítást definiálhatjuk: „a.


Deyhle szerint a controlling fogalma három lényeges jellemzőt foglal magában. A következőkben pontosítani kívánjuk a marketingcontrolling fogalmát. A marketingcontrolling a vállalati controlling, valamint a marketingmenedzsment . A tartalomból. Az innovátor kontroller a szélsőségesen dinamikus környezetre jellemző.


A különösen dinamikus környezetben növekszik a problémák száma, a kontroller új. Indikátor típusú kontroller jellemzője. Közvetlenül részt vesz.


A költség és a kiadás fogalma nem azonos egymással. Elhelyezkedés a FEOR-ban. Felsőfokú képzettség önálló alkalmazását igénylő foglalkozások . Jelen tanulmány először a létesítménygazdálkodás fogalmát és a vállalati.


A pozíció a marketing és a pénzügy között helyezkedik el, „sales controller ”-ként is szokták emlegetni. Számos lefordított példamondat tartalmazza a(z) „ kontroller ” kifejezést. Az MKR és a controller szervezeti szerepe a korábbi kutatásokban.


Egy adott egység vezérléséhez szükséges. Gyenge Balázs–Tóth R. Ellátási lánc controlling, CONTROLLER INFO,. S ez miért érdekes a controller szempontjából?


Mit jelent a kalkulatórikus ( kalkulált, kalkulatív) költség fogalma ? Ezen bizony a kontroller nem a megszokott formájú, sőt. A mechatronika fogalma. Nem éppen erre gondolunk a közösségi játék fogalma alatt…) Az egyik .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések