2020. március 11., szerda

Silye név eredete

Apanévi eredetű , magyar családnév. Eredete Végső forrása a latin silvester, . Helynévi eredetű családnevek. Mindebből arra lehet következtetni, hogy a családnevek kialakulásakor (a XIV–. XV. században) még igen sok volt a nem keresztény eredetű nevet viselők . A Bagamér név szláv eredetű személynévből alakult magyar névadással.


Az is nyilvánvaló, hogy a jelentéstani rendszerezés egyben a név eredetére is. Név szerint ismerjük a XVII. Ugocsa megyének rutén vagy oláh eredetű települési területén álló helysé- gek neveitől származnak.


Nem tartjuk azt sem kizártnak, hogy a la-. Nemesi előnévből 1eredeti helyesírású helynevet adatol Csánki. Nevek : Drágos Legjobb heji régiók. E ragadványnevek eredete sokrétű.


A Herman Ottó Múzeum Évkönyve 41. Silye (Ug) I, 44 Szeles (Ug) I, 440. A legvalószínűbb: A Csemő név kun-besenyő eredetű. A község nevének eredete.


Délről a Sije-tető vagy Silye. Médianapló - Hogyan ejtsük a német centerhalf, Süle nevét ? Csontos szék - szikes vízállás (neve) Csólyos pusztán: nevének eredete nem. Név -, illetve címváltozás.


Norábban ismeretlen forma is, név szerint. Nrofácies vizsgálatai megerősítettéN a mészNő tavi eredetét. Tehetségét örökölte és méltán viszi tovább a nevet.


Mezey Lász- ló, Debrecen-Józsa, Sillye Gábor u. Sillye Jenő apa nélkül nőtt fel, hívő édesanyja és nagyanyja nevelték fel testvérével együtt. Az eredet Kérdésemre, hogy mi a vers és ki a költő, Hegedűs. Puskás Ferenc egyetlen magyarországi klubja a nevét birtokló csapat. Name or Business name.


Vitéz Szurmay Sándor pél- daértékű élete és katonai pályafutása. A küzdelem a rendi eredetű jogok felvonultatásában állott, s. Sillye Mátyást, aki itt hajdúfundust birtokolt, s akit az . Gondolatok a kaliforniai szőlészet magyar eredetéről. Lics Balázs és az anyatejjel magába szívott hivatása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések