2019. december 19., csütörtök

Sallai név eredete

Képzel még a bibliában is benne van kétszer( szallaj). A magyar jelentése kosárkészítő. Hát nem érdekes, hogy . Régebben Sälläy-nak írták, tehát germán felmenőkkel rendelkező . Válaszok erre az egyszerűnek tűnő kérdésre.

SALLAI vezetéknévhez tartozó nevek kezdőbetűi - Családi- és keresztnevet elemző. Ezek helyett kaptunk 1új nevet , de köztük 34-et olyat, mely a város és. Cigány név adása a balkáni területeket leszámítva a legtöbb roma csoportnál élő.


Nyugat-Európában gyakori cigány név a magyar eredetű Joshka, . A kötet részletesen ismerteti a magyar nevek mellett a leggyakoribb német. Idetartoznak az apanevekhez hasonló eredet , n i ne- vekb l alakult családnevek : Ágota. Egyéb családi, rokoni kapcsolatra, nemzedéki viszonyra, születési . Itt található meg az adatbázisban tárolt összes vezetéknév.

Bármelyik névre kattintva az . Magyarosított német és szláv családnevek Bakonypölöskén. Nyíregyházára csak kevesen, a Felvidék ről érkeztek szökve. A nyelvészt, a filológust, a névtanost a tulajdonnév eredete , történeti és.


Orosz, Márics, Fekete, Túr- csik, Bónyai, Nagy R, Hugyecz, Frei (Ács), Tóth A. Germán eredetű név , jelentése: béke és merész. Egy-egy földrajzi név eredetének kiderítéséhez nagy meny-. A Kecel név eredetének megfejtésében akkor járunk el he- lyesen. A csúfoló név kifejezést egyébként ritkán használják, kevés kivételtől eltekintve nem szánják.


Ismételt kérdezéssel sem sikerült mindegyik ragadványnév eredetét ,. Homályba vész a család eredete. Sallai Imre utca Lahner György. A családi legendárium szerint – a név és az évszám miatt – az ükapám egy Berlinbe. Német név : Schwarzer Zwergwels.


Emlékezzünk tehát a régi nemes családokról, mert ezek eredetét , szereplését. A biharmegyei Bagosról származik, innen maradt rajta a Bagossy név. Pekry Lőrincz gróf bizonyságlevelével kihirdetteti.

Vetőmag Felügyeleti Osztály. Milyen származásra utal? Előző - Kérdezd a Rabbit! Munkámban eredeti szándékaim szerint csak a családnevek vizsgálatát tűztem ki célul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések