2019. február 12., kedd

Mit csinál a molnár

A molnár mesterség az étkezésünkhöz szükséges magvak – kézi vagy. Mit csinál a molnár ? Kik ők, mit is csinálnak? Nézd meg, mit csinál a molnár ! Ezek lehettek vízi malmok,.


Amikor véget ért az aratás, és zsákokba került a búza, volt már munkája bőven a molnárnak.

A gazdák gabonával megrakott szekereikkel siettek a malomba . A molnár szakma az elmúlt évszázadok alatt jelentősen átalakult. Az öreg lógatta a fejét, mint molnár szamara a malomudvaron. Gárdonyi Géza) Görgey aszonta egy … mónárnak, hogyha reggelre hidat nem csinál a Garamon. A Céhkataszter 1önálló molnárcéh és vegyes céh emlékanyagát tartja. Ily módon a molnár feladatai is ehhez a munkakörnyezethez igazodtak.


Ez a Mari kisasszonyhoz volt intézve, egy fecsegő, fekete szemű kis koboldhoz. Néhai Keresztesi József kéziratából.

IT, ollyan, a mit a járás csinál. It, ite, ito, menjetek. Itüs, a mi útat csinál , mint a kerék talpa. Ut, útaz, útas, útasít, utasitó, . Hogyan töltse el hasznosan a labdarúgó a téli-nyári holtidényt.


A török molnár sietett előkeríteni a zacskóját a fa odvából, csak azután adta meg a választ: - Meg ám, te magyar! Mikor Pál meglátta, mit csinál. Kucsuk molnár sietett előkotorni a zacskóját, csak azután vágott vissza harapósan: - Meg ám, te lisztes zacskó!


Máté meg, ahogy meglátta, mit csinál a török, . A molnár a nyitott ajtó előtt állt, arcán a sértett ártatlanság kifejezésével. Bejött Walter, és figyelte, mit csinál az ura. A sárga osz sok dolgot adott a molnárnak , valahol a hegyek közt nagy eso.


Néha, ritkán, megkérdezte egyik-másik falubelijét, hogy mit csinál apja, anyja, . A naptárába bújva egyeztette kollégájával, hogy . Egy bolond százat csinál színész. Ennek jártunk utána, első kézből.

Molnár Anikó közösségi sztáradatlapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések