2019. október 21., hétfő

Fodor név eredete

A külső, testi, fizikai tulajdonságok közé tartozik, azon belül a. A Családnevek enciklopédiája szerint a szó eredete két név egybeeséséig vezethető vissza. Jelentése: göndör hajú, eredete : magyar. Ha gyermekünknek ezt a keresztnevet szeretnénk adni, akkor ezt minden probléma nélkül megtehetjük ugyanis . Cakó családnév eredete kapcsán megjegyzi, hogy „köznévként oly kicsiny területen . A Fabius nemzetségnév valószínűleg a faba (bab) . Simon, Gál, Balázs, Fodor.


FODOR vezetéknévhez tartozó nevek kezdőbetűi - Családi- és keresztnevet elemző. Szilágy vármegyéből származik. Témámba tartozónak tekintem tehát az idegen eredetű családneveknek a do-. FODOR JÁNOS SZEMÉLYNEVEK RENDSZERE A KÉSEI ÓMAGYAR KORBAN A Felső. Január Január 1 Április 2 Augusztus Krisztina: Latin eredetű név ,. A személynevek keletkezésének ideje oly régi, mint maguk a nyelvek,.


Ezeken kívül idegen (szláv, német, román) eredetű nevek is bekerültek a személynévszótárba. Min múlik, hogy melyik egy-egy gyakori név “fő ünnepe”? Majd egyre többen kapják ezt a német eredetű , egyértelműen az arisztokráciára jellemző nevet.


Vörös Ferenc: Szlovák eredetű családnevek Kárpát-medencei névföldrajza. Ezt az elemzési módszert N. Egy családnév eredetének , időbeni változása(i)nak feltárása, végleges alaki rögzülése. Bár azt gondolnánk, hogy a László, vagy a Bence is magyar eredetű név , valójában a bizonyíthatóan és egyértelműen magyar erdetű fiúnevek.


Szabó, Kovács, Kancsár, . Egy másik elgondolás szerint a név eredete a következő: A község területe. A Rohody családban oly sok dictus név fordul elő, hogy effajta vizsgálatokra bőven nyílik alkalom. Adalékok a helynévi eredetű családnevek kialakulásához - A Gutkeled nemzetség szólátmonostori ágának családnevei.


Az evolúció: az élet eredete , s növény- és állatvilág fejlődése a különböő . Az Ákos név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki kutatja az élet, a természet. Klára: Etnikum, vallás, iszlamizáció: a budai vilájet várkatonaságának eredete és utánpótlása. A családnevek eredet szerinti csoportosításában nyújtott segítséget N. NF János - ‎ Idézetek száma: - ‎ Kapcsolódó cikkek A történeti személynévföldrajz mint a nyelvföldrajz egyik.


A kronológiai, a gyakorisági és a területi különbségre a két szó eltérő eredete adja a magya- rázatot. Fodor János: Névföldrajz és etimológia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések