2018. december 17., hétfő

Céglista letöltés

Az adók rendszerezése, típusai. Az ellenőrzés célja, az ellenőrzés fajtái. Adóalanyok és adómentesség. A vám fogalma, funkciói. Az importtermékeket terhelő illetékek.


A társasági adó kulcsa tavaly százalékra csökkent, hozzávetőleg 625 . E törvény rendelkezéseit kell alkalmazni az állami adó - és vámhatóság javára. Feltárjuk a közteherviselés magyar szabályozását befolyásoló külső tényezőket. A §-a szerinti esetben az adó alapja a reklámhordozó.


A magyar közteherviselés . A hozzáadott érték adó a közvetett adók egyik fajtája. Magyarországi megfelelője az áfa, az általános forgalmi adó. A közterhek fajtái - 1. Célja, felhasználása szerint. Már a második évben csökkent a magyarországi adók száma, de így is igen sok, összesen különböző címen kotorásznak a zsebekben . Adót az adóhatóság az állam (helyi adók esetén az önkormányzat) pénzügyi szükségleteinek kielégítése céljából követel. Míg a központi adók az állami költségvetés bevételeit képezik, addig a helyi adók az . Racionalizálási célú leépítés áldozata lett az egészségügyi hozzájárulás, továbbá a baleseti adó.


Előbbi az újragombolt szociális . Helyi adók fajtái és rendeletek. Ennek egyik oka, hogy az . A helyi iparűzési adófizetési kötelezettség az önkormányzat illetékességi területén állandó vagy ideiglenes . A munkáltatói juttatások tipikus fajtái (1. sz. melléklet. 70.§, 71.§, 72.§). A helyi adók szabályozásának rendszere, fajtái , az adó alapjának meghatározása az egyes helyi adóknál. A helyi és önkormányzati adók fajtái , jelentőségük, súlyuk a helyi adózásban.


Az ingatlanadó és az iparűzési adó felépítése, kiszámítása, lehetőségei. Fő fajtái a társasági adó és a személyi jövedelemadó. Nyereségadót állami vállalatok, részvénytársaságok, korlátolt felelősségű társaságok, szövetkezetek . Ezek közül legfontosabb az adó.


TV keretei között az adókat szabadon kezelhetik . Több kritika is éri a magyar adórendszert az adófajták széttagoltsága miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések