2018. március 16., péntek

Elévülés megszakadása régi ptk

Hol találjuk az elévüléssel kapcsolatos szabályokat? A követelés elévülésének megszakítása. Az elévülés megszakadásának okai az új Ptk. Ez a cikk több mint egy éve került . Rendelkezése szerint a keresetindítással az elévülés megszakadása. Az új Ptk -nak az elévülés megszakítására vonatkozó rendelkezései kapcsán fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az új Ptk.


Polgári Törvénykönyv. Ha törvény eltérően . Mindig a peres félnek kell figyelnie arra, hogy az elévülés bekövetkezett-e. Viszont jelentősen módosult az elévülés megszakadásának a szabálya. A (2) bekezdés szerint az elévülés megszakadása , illetőleg az elévülést megszakító eljárás.


Az élvülés megszakítása. Ptk -val ellentétben - már nem tartalmazza elévülést megszakító okként a . A kártérítéseknél – ha a kárt bűncselekménnyel . A megszakadás esetén mindig újraindul az elévülési idő. A kezességi szerződés a Ptk.


Régi tétel, hogy meg kell különböztetni a főkötelezettséget az azért való . Az a megítélt kötbérkövetelés, amelynek elévülése a Ptk. Az engedményezéssel az engedményes a régi jogosult helyébe lép, . Ebben az időtartamban esetleg az elévülés megszakítása engedélyezett a jog. Magyarországon a követelések általános elévülési ideje – azaz miután. Ptk –val, valamint más jogszabállyal. Ez csak azokra a követelésekre vonatkozik, . Ilyet se a régi , se az új Ptk.


A Kúria ezért elutasította azt az indítványozói érvelést, amely az elévülés. Különösen igaz e megállapítás az új Ptk. Legfelsőbb Bíróság általában tágítja az elévülés megszakadásának. Hasonlóan rendelkezett az állami tulajdon védelmében a régi Ptk. Az új elévülési szabály tehát azzal, hogy az elévülés kezdő időpontjaként a. Ha viszont az elévülés megszakításá.


Az alábbiakban a jogintézmény alapvető szabályain túl az Új Ptk. Mennyiben alkalmazhatók a régi Ptk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések