2019. augusztus 9., péntek

Júniusban vethető zöldségek

Legjobb, ha a kert minden nap látja a gazdáját! Kezdődhet a másodvetés. A korai zöldségfélék betakarítása után kiürült veteményes . Találd meg a kedvenc zöldségeidet vagy fűszernövényeidet itt!


Vethető még: bokorbab, zöldborsó, édeskömény, hónapos retek, retek, cékla, uborka, fejes . Másodvetés a kiskertekben - Miket ültessünk ilyenkor?

Ne zárjuk be a kert kapuit, amikor már a legtöbb zöldséget betakarítottuk. Februárban az egyik legnépszerűbb téma a vetés , ültetés, palántázás. Mit mikor vethetünk ? A növények neve ABC sorrendbe . Tény és való, hogy az első vetési időszak február végétől június elejéig. De rengeteg olyan zöldség van, amit egész évben lehet vetni, illetve, . Ha már a zöldségek helyrevetése került szóba, meg kell említeni, hogy június - júliusban lehet sort keríteni a szakaszosan vetett csemegekukorica, zöldbab, uborka.


Ilyenkor vethető némelyik kifejtőborsó és a petrezselyem. A gyakorlott hobbikertészek már ősszel elvetettek ezt-azt, úgynevezett áttelelő zöldségeket , majd a kikelt fiatal növényeket hagyták, .

Itt júniusban – a zöldborsó helyére - vetett csemegekukorica volt. A hónap második fele már az őszi zöldségek vetésének jegyében zajlik. Lássuk, melyik zöldséget , mikor ültessük? Legkorábban vethető magok - február végétől, ahogy a talaj engedi, vethetjük.


A konyhakerti növények vetésének ideje több tényezőtől függ. Június végéig vethetők a. Fontosabb vetési időpontok a szabadföldi zöldségtermesztésben. Nyáron, június – júliusban kerül sor a szakaszosan vetett zöldbab, csemegekukorica, . Tavasszal vethető téli zöldségek. Ezért a másodvetésű zöldségnövényeket kétnaponta öntözzük.


Március közepétől zöldhagymaként, május végén, június elején pedig . Ha a másodtermesztés mellett döntünk, júliusban még nincs késő ahhoz. Vetését önmaga, illetve a korán betakarított sárgarépa és újhagyma . Bemutatunk néhány különleges alakú, színű, ízű hobbizöldséget , amelyet még júniusban is. Jól tűri a száraz viszonyokat.


Adható júniusban , júliusban és augusztusban, egyenlő arányban elosztva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések