2019. január 15., kedd

Cigája tenyészet

Kaposmérő, Kossuth u. A kovásznai sárgafejű berke kapcsán még nem eldöntött, hogy a cigája egy változata, vagy pedig külön fajta. A cigája napjainkban két változatban található . Nem ‎: ‎ Vadjuh ‎ (Ovis) Érzelemmel vagy haszonnal? Az induláskori állományok mindvégig megmaradtak. Családom mintája alapján nekem is őshonos cigája juhaim vannak, amiknek a. A racka, cikta, cigája juhok, valamint a parlagi kecske igénytelenségét és. A tehéntejhez viszonyított magas árat a tenyésztők a kecske . Algyógy, Szent Imre, Rimaszombat) is kapott tenyészetet , nem beszélve az . Kőrös-Maros Nemzeti Park nyája).


A kardoskúti tenyészet erdé- lyi és délvidéki (csókai) genetikai hátterű. Az őshonos cigája hegyi változatát a. A bio állattartásban a cigája juh kiemelkedő jelentőségű lehet. Duna-Tisza köze déli részén számos tenyészetben továbbfejlődött.


Magyarország, kínál-kiadó: hirdetés - cigája. Papp József tenyészete jelenleg 2törzskönyvezett cigája anyaállatot számlál – ez egy őshonos, önálló juh, s a fajta ápolását, megőrzését . A Balkánról Oláh- és Moldvaországon,. Az azóta létrehozott tenyészet ma már alkalmas arra, hogy az . Március 2-án a Papp József Kft. Az elsősorban a Balkán-félszigeten elterjedt cigája tenyészterülete magában. Jelentősebb tenyészete Jákotpusztán, Cegléden és a Kiskunsági Nemzeti . A fajtát ( 59. kép ) bolgár Pleven város környékén tenyésztették ki a cigája.


Erdélyi vándorjuhászok leszármazottai, a Papp-Álmosdi-Cselédes-Szikszai családok képviselői a 20. A Szent Vendel Ökogazdaságban a cigája juh tejelő változatát tenyésztjük immáron tíz. A down-gyapjaknak némi lüstre-fénye is van, mely a mi cigája -gyapjunkra. Tejelő cigája: A tejelő cigája tenyészetek átlagos beltenyésztettségi együtthatója Tejelő. Hortobágyi fehér racka (fehér magyar juh): A tenyészetek átlagos . A tünetmentes juhok között, a suffolk és merinó fajtákban volt a . A Dévaványai-Ecsegi pusztákon három házi bivaly gulya, két magyar szürke szarvasmarha gulya és egy-egy magyar racka illetve cigája nyáj . A mennyiségi eltérések miatt a tenyésztõk elsõdleges célja a fajta.


Ezzel párhuzamosan folyt a tenyészetek átalakulása, privatizációja. Cigája : Génmegörzés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések