2018. november 26., hétfő

Születési idő németül

Születési idő jelentései a magyar-német topszótárban. Ismerd meg a születési idő német jelentéseit. Fontos: Az születési év után (a magyarral ellentétben) a németben nem teszünk pontot.


DictZone online magyar- német szótárban. Kiejtés, fonetikus leírás és német példamondatok egy helyen. A biztonság kedvéért megnéztem több német oldalt, sőt a dátum képzésének szabályát is elolvastam ( németül ). Nem írnak sehol sem pontot! A német nyelvben a napot ragozott sorszámnévvel, az évet tőszámnévvel fejezzük ki. A sorszámnév előtt határozott, hímnemű névelő áll.


Most nézzük meg, hogy hogyan fejezzük ki a dátumokat, és mi a napok, hónapok neve németül ! Időhatározók a németben – um Uhr, am Nachmittag és hasonlók. Az időhatározók a németben többféleképpen fejezhetők ki. A születési dátum leírásánál hivatalos papírokon én az ist helyett a würde szót láttam. Szavak, kifejezések gyűjteménye német nyelvű. Segédlet német önéletrajz írásához.


Geburtsdatum = születési dátum. Ez a módszer egyértelmű. ABC sorrendbe rendezve a dátumokat egyúttal helyes időrendet kapunk. Glosbe ingyenes online.


DATIV itt: érdekel Mietbeginn der (Singular) bérleti idő kezdete Dauer die (Singular) időtartam . Ungarisch- Deutsch Wörterbuch dictindustry - mit. Az utóbbiak azonban - a temetéstől számítva hosszabb idő elteltével - igen megbízhatatlan. A mai genealógiai szakirodalom viszont ősazonosságként ( németül kora, születési helye, lakhelye, vallása) gyakran feltüntetik a szülők nevét, . Személyes adatok (Persönliche Angaben): név, születési hely és dátum, telefonszám és mailcím. Bár a nevet a német nyelvben keresztnév, . A hazai anyakönyvezési eljárásban az ügyintézési idő nap, hiánytalan.


Később már megjelölték a halál okát is. A botlatókövek ( németül : Stolpersteine) Gunter Demnig német szobrász alkotásai ;. Egy magánszemély születési adatai, így neve, születési ideje és helye, valamint állampolgársága feldolgozható a SIS, a SIS II, a VIS, az API, a VIR, a svéd . Német barátodnak, rokonnak, kollégának Német nyelvű újságokból. Ha szorít az idő és már hétvégén itt a szülinap akár nagyon gyorsan is eltudjuk készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések