2017. február 14., kedd

Részleges fogprotézis

Mikor alkalmazunk részleges kivehető fogpótlást? Kevés páciens ismeri, pedig kiváló megoldás: bemutatjuk a részleges fogsor és annak előnyeit, hogy minél többen lássák, van remény az . Kivehető fogsor kevés fog esetén a hiányzó fogakat kényelmesen pótolhatja. Részleges kivehető fogpótlást abban az esetben kaphat a páciens,. Ha nem jöhet szóba a fogbeültetés, a kivehető fogprotézis jó megoldás. Kapoccsal rögzített részleges kivehető fogsor.


Ez a megoldás a rögzített és a kivehető fogpótlás kombinációja. Elkészítése sok időt vesz igénybe és bonyolult. Ha a páciens alsó vagy felső állcsontjában még van néhány eredeti fog vagy foggyökér, amire korona vagy csapos fog építhető, részleges. Bodrogi Attila Piroska hiányos fogsorát varázsolja újjá.


Műfogsor, alsó protézis , felső fogprotézis. A részleges kivehető fogpótlás több részből áll, ( ún. kombinált munka):. Mit kell tudni a teljes lemezes kivehető fogpótlásról ( protézis )? Azt jó tudnunk, hogy a részleges kivehető fogpótlás nagyobb helyet foglal el a. A fogpótlás menete:A megfelelő protézis elkészítése időigényes folyamat, . Mikor készítenek részleges kivehető fogpótlást? Tudnivalók teljes és részleges kivehető fogsorokról. A hí a részleges és teljes protézis mellett az egyik legesztétikusabb megoldást jelenti a fogbeültetés.


Teljes fogsor = protézis. Az elveszített fog helyére beültetett . A fogak mindkét esetben mûanyagból vannak. Porcelán fogak nem kerülhetnek a fogsorba, . A protézisek között megkülönböztetünk teljes protéziseket (akril anyagúak), ill.


A teljes vagy részleges fogsor hiánya esztétikai és funkcionális problémákat is felvet, ráadásul az arc öregebbnek tűnik, és a rágás mellett a beszéd . Műanyag, rugalmas, fémlemezes fogsorok. A fogsorok közös tulajdonsága, hogy a hiányzó fogakat úgy pótolják, hogy a szájból egyszerűen . A műfogsor lehet részleges , teljes vagy kombinált. Fontos tudni, hogy a részleges lemezes fogpótlás olyan kivehető fogpótlás, mely a . Ezt a lenyomatot a fogtechnikai laboratóriumban gipsszel kiöntik, elkészítik a gipszmintát.


Egy részleges fogsor segítségével kisebb, nagyobb vagy akár több foghiány zárható egy állcsonton. Ha vannak természetes fogak a szájban, akkor a protézist részleges fogsornak nevezzük. Kiterjedése szerint lehet részleges , amikor még rendelkezésre állnak fogak a fogsor rögzítésére, vagy lehet teljes, amikor már nincs fog az .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések