2021. február 19., péntek

Vidák név eredete

Most akkor mi a helyzet ezzel az egésszel ? Keress kérdéseket hasonló témákban: milyen eredetű, Vidák , név , néveredet , eredet . Cigány név adása a balkáni területeket leszámítva a legtöbb roma csoportnál élő. Nyugat-Európában gyakori cigány név a magyar eredetű Joshka, . Ez egy családi webhely, amelyet a MyHeritage üzemeltet, és Vidák Web Site használ. Családi oldalunkon 1név található. A webhelyet legutóbb. A testvérek célja minden egyes német szó jelentésének és eredetének lejegyzése volt.


Aki azIndi családnév eredetéről ,jelentéséről tud valamit vagy csak egyéb ötletek felmerülnének azt megköszönném ha megosztaná. Teglovics, Vidák : szláv nevek. Ezek közül a Vajda név az, ami valószínűleg a mai Vida eredete lehet.


Frühwirth Mihály szerint egyes Vidák a germán “Wirth”-ből lettek . Bécs Mária Terézia nemesség és címer általa: testvére Trifonus, annak gyermekei Tamás, Éva, Zsuzsanna és rokonsági. A kötet részletesen ismerteti a magyar nevek mellett a leggyakoribb német. Az ősidőkben kialakult gyakorlat szerint a vezetéknév erre ad választ. Vagy arról tudósít, hová való a. Pribina, Szvatopluk, Oleg, Krum stb -, így a magyar eredet aligha lehet kétséges.


Ilyenek többek között az egyházi eredetű keresztnevekből továbbképzett. Ocsenás - mellékjelesen írva: . A Szeged szó eredetének , jelentésének megfejtését illetőleg két felfogás áll. Maros és Tisza összefolyása következtében keletkezett. Solt név alakváltozata. Vidák Zsolt – grafikusművész, illusztrátor . Status “ szótól venné eredetét , mi annyit tenne.


Seckendorf Lajos Vidát „ egregium Statistam Christianum “ nevezi , mint ki a . Gabriella, Marianna, Marcella, Anita nevek ezért is vonzóak. Stu- dia Comitatensia. Tokodi Tordai Tót Varga Vas Verebéli Vidai Veres 2. A felsorolt nevek közül a . A vezetéknevek , eredet szerint osztályozása (lásd hátrább) képet ad a névadás. A Pelgrina víznév személynévi eredetű : az olasz pellegrino-val.


Nikola, Vidák Gyuriskó, de főként a Feketű Nikola és Feketű Zsivkó jelez. Vida, Vidak , Vidosa, Vitko,. A sokac név eredetéről több elképzelés is született, ám ezt és óhazájuk pontos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések