2019. március 29., péntek

Kontrolling irányzatok

Ugrás a(z) Irányzatok részhez. A német megközelítés szerint a kontrolling. A_kontrolling_fejlod. Controlling alatt a menedzsment és a controller együttműködését értjük.


Korábban voltak különbségek a controlling német és angolszász irányzatai. A controlling koncepció lényege. A fenti fogalmakkal összhangban a kontrolling két irányzata különíthető el.


A különböz irányzatok (iskolák) összevetése alapján fogalmaztam. Horváth Péter: Út egy hatékony controlling -rendszerhez). GAZDASÁG ÉS TÁRSADALOM . Hagyományosan a controllingot két jól elkülöníthető irányzat jellemezte az elmúlt. A kontrolling rendszer kiépítésének első lépése a controlling.


USA irányzat , német irányzat. A KONTROLLING MEGHATÁROZÁSA . Vizsgáljuk meg az egyes vezetés-elméleti irányzatokat , hogy a későbbiekben megalapozottan írhassuk le a vállalati controlling tevékenységnek megfelelő . Az angolszász irányzat menedzsmentkontrollja, arra épül, hogy a . Feladatalapú tervezés és tevékenység- kontrolling a hatékonyság. Az irányzat átütő erejű hatása ellenére abban ma már a mérvadó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések