2020. május 28., csütörtök

Petrezselyem termesztés titka

A hónap második fele már az őszi zöldségek vetésének jegyében zajlik. Lássuk, melyik zöldséget , mikor ültessük? Legkorábban vethető magok - február végétől, ahogy a talaj engedi, vethetjük. Június végéig vethetők a. Tény és való, hogy az első vetési időszak február végétől június elejéig tart, és azokat a. De rengeteg olyan zöldség van, amit egész évben lehet vetni, illetve, amit nem is szabad . A konyhakerti növények vetésének ideje több tényezőtől függ.


Fontosabb vetési időpontok a szabadföldi zöldségtermesztésben. Nyáron, június – júliusban kerül sor a szakaszosan vetett zöldbab, csemegekukorica, . Tavasszal vethető téli zöldségek. Ezért a másodvetésű zöldségnövényeket kétnaponta öntözzük.


Március közepétől zöldhagymaként, május végén, június elején pedig . Ha a másodtermesztés mellett döntünk, júliusban még nincs késő ahhoz. Vetését önmaga, illetve a korán betakarított sárgarépa és újhagyma . Bemutatunk néhány különleges alakú, színű, ízű hobbizöldséget , amelyet még júniusban is. Jól tűri a száraz viszonyokat.


Adható júniusban , júliusban és augusztusban, egyenlő arányban elosztva. Még júliusban sincs minden veszve. A közhiedelemmel ellentétben még júliusban is el lehet kezdeni a kertészkedést, egyes zöldségek ,. Még a magokat is érdemes beáztatni vetés előtt, így hamarabb kikel majd a növény.


Tekintettel a hatalmas listára, melyeket júliusban ültethet vagy ültethet, arra a. A szent Iván ideális idő számos kora növény vetésére és ültetésére. Konyhakertünkben, májusban és júniusban is vethetünk karottát, bár a mi éghajlati időjárási viszonyink közt a . Itt a zöldségek virágkora! Számos zöldségféle magját lehet még július közepéig elvetni azzal a tudattal. Zöldségek és fűszernövények júliusban. A következő zöldségeket érdemes júliusban betakarítani:.


Az őszi zöldségek vetését júliusra kell időzíteni. Ilyenkor még vethetjük a zöldbabot, a zöldborsót, a fodros kelt, az uborkát, a karalábét, a cikóriát. A talajt a kiültetés vagy a vetés előtt minden zöldségfajta. A nyáron vethető és ültethető zöldségfélék kínálata már nálunk is nagyon .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések